اهداف یک مدرسه

ساخت وبلاگ

اهداف یک مدرسه

مدرسه يک ساختار فرهنگي است که بايد زير ساخت هاي آن در مرحله ي اول با نگاه فرهنگي طراحي شود. از معماري فضاي آموزشي گرفته تا ساختار اداري تشکيلاتي. حتي مدل اقتصادي آن نيز بايد با رويکردي فرهنگي طراحي شود. در غير اين صورت تبديل به يک فضاي کارمندي، بنگاه اقتصادي، آموزشگاه کنکور و … مي شود که هيچ کدام اهداف متعالي مجموعه ي تربيتي را برآورده نمي سازند.

آن چه در جامعه بايد به عنوان فرهنگ نهادينه شود، در مدرسه نيز در سطح کوچک تري بايد نهادينه شود.

 

خانواده محوری

امام باقر علیه السلام :

مصونیت اطفال از خطرات و انحرافها، در پرتو صلاحيت و شايستگى پدران آنها است. 

مهمترین نهاد تربیتی، در تمام طول زندگی هر فردی، خانواده ی اوست. مدرسه نیز در پرتو توجهات خانواده می تواند مجموعه ای موفق و تاثیرگذار باشد. برای رسیدن به تعامل نزدیک با خانواده ها، گزارش فعالیت های بچه ها، جلسات مشاوره و نظرسنجی در مراحل مختلف آموزشی از جمله فعالیت هایی است که ادبستان شهید چمران به صورت مستمر دنبال می کند. محفل خانوادگی، مشارکت خانواده ها در فعالیت های فوق برنامه و آماده سازی فضا نیز در کنار برنامه های دیگر می تواند ارتباط نزدیکتری میان خانواده ها و معلمین ایجاد کند.

اخلاق محوری

رسول اكرم (ص) مي فرمایند:

بخشش و تفضل هيچ پدرى به فرزندش، بهتر از عطيه ادب و تربيت پسنديده نيست.

علم بهتر است یا ثروت؟

اگر فردی متعهد و منظم و با نشاط و برنامه ریز و مهربان و … باشد، علم و ثروت هر کدام را داشته باشد می تواند فرد مفیدی برای خود و جامعه باشد. اما فرد بی اخلاق چه عالم و چه ثروتمند برای همه خطرناک و مضر است. فعالیت ها و پروژه ها به نحوی طراحی شده است که به حفظ و ارتقاء خصوصیات اخلاقی خوب در بچه ها کمک می کند. برای مثال برای تقویت قدرت تصمیم گیری در بچه ها، بخشی از برنامه ریزی روز به عهده ی خود بچه هاست. به منظور تکمیل این فرایند، ارزیابی بچه ها نیز بر همین اساس صورت می گیرد.

مهارت محوری

امام على «ع» می فرمایند:

علم تو را راهنمايى مى‏كند، و عمل تو را به سر منزل مقصود مى‏رساند.

پروژه های عملی می توانند به بچه ها یاد دهند که ریاضی، علوم، دینی و… را چگونه در زندگی خود به کار ببندند. در عین حال بستری مناسب و عملیاتی را برای یادگیری سبک زندگی اسلامی فراهم می نماید. نجاری، باغبانی، فروش و بازاریابی و … برای تقویت مهارت های بچه ها و استفاده ی عملی از دروسشان طراحی شده است. بچه ها با طراحی و دوخت لباس و ساخت سازه های ساده و کاربردی، به صورت عملی با مسائلی در حوزه سبک زندگی اسلامی آشنا می شوند.

معلم محوری

رسول اكرم (ص) مي فرمایند: وقتى معلم به كودک، نام خدا بياموزد خداوند معلم ، كودك و همچنين پدر و مادر کودک را از عذاب مصون مي دارد. معلم در دوران ۷سال دوم، نقش مهمی را به عنوان الگو بر عهده دارد. وی علاوه بر طراحی آموزشی برای بچه ها، باید در تمامی زمینه های فردی و اجتماعی الگوی کاملی باشد. ارتباط معلمین در تمامی فعالیت ها همچون طراحی لباس، آماده سازی فضا، تغذیه، نماز و … نقش بسزایی در الگوسازی معلمین دارد. دغدغه ی خودسازی و توجه معلمین به ابعاد اخلاقی خود از دیگر برنامه هایی است که از ابتدا برای مجموعه ی چمران حائز اهمیت بوده است.

قرآن محوری

على عليه السّلام فرموده: حق فرزند بر پدرش اينست كه او را باسم خوب نام گذارى كند و به خوبى، ادب و تربيتش نمايد و بوى قرآن مجيد را تعليم دهد.

مهمترین اولویت در سواد آموزی و تعلیم، یادگیری قرآن است. بعد از یادگیری قرائت قرآن، فهم آن و روش به کارگیری قرآن در زندگی است. پروژه ی عملی سوره ی الرحمن، به منظور یادگیری سواد در بستر قرآن طراحی شده است. بررسی آیاتی با مضمون اسماء الحسنی به منظور آَشنایی بچه ها با داستان های قرآن و امدادهای الهی. تدبر کودکانه در قرآن نیز از دیگر پروژه هاست که با محوریت کتاب صحیفه و با روش های فلسفه برای کودکان، به بچه ها کمک می کند تا با تدبر در قرآن به نگاه عمیقی در زمینه ی نعمت شناسی و عظمت خالق و مدبر آن برسند.

 

 

 
 

 

 

 

دینی ،علمی ،ادبی...
ما را در سایت دینی ،علمی ،ادبی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : kilidara بازدید : 173 تاريخ : شنبه 27 بهمن 1397 ساعت: 3:24